1951-1960

Subirachs retouching his portrait of Mercè Miró.<br><i style='font-size:0.5 em;'>Photograph by Francesc Català Roca.</i>

Subirachs retouching his portrait of Mercè Miró.
Photograph by Francesc Català Roca.

Chronology

1951-1960

1951
Obté una beca del Cercle Maillol de l’Institut Francès de Barcelona per estudiar a París.

1953
Forma part, conjuntament amb Enric Planasdurà, Antoni Tàpies, Joan Josep Tharrats, Joan Fluvià i Alexandre Cirici Pellicer, de la Comissió Organitzadora de l’Associació d’Artistes Actuals (AAA).
Obté el Primer Premi d’Escultura en el III Saló de Jazz de Barcelona, organitzat pel Club 49 a les Galeries Laietanes.
Coneix el pintor belga Luc Peire.

1954
Coneix Cecília Burgaya Ibáñez.
Convidat per Luc Peire, el 30 de maig es trasllada a Bèlgica, on resideix, treballa i exposa individualment i en grup.

1955
Exposa a la Biennal Internacional d'Escultura d'Anvers (Bèlgica).
El 23 de novembre es casa a Brussel•les amb Cecília Burgaya.

1956
El març torna a viure a Barcelona.
L’abril entra a treballar a l’agència publicitària Zen, creada i dirigida per Francesca Granados i Alexandre Cirici Pellicer.
L’11 de setembre neix, a Barcelona, el seu fill Roger.
Participa a l’exposició inaugural de les Galerías Jardín de Barcelona.
Per Nadal l'empresa publicitària Zen presenta a la botiga Gales del Passeig de Gràcia de Barcelona els cèlebres aparadors muntats per Brossa, Cuixart, Pomés, Subirachs i Tàpies.

1957
Escultura Forma 212 per a l’entrada de les Llars Mundet de Barcelona, primera obra abstracta col•locada a la via pública d’aquesta ciutat.
Medalla de bronze a la II Biennal Mediterrània d’Alexandria (Egipte).

1958
Gran Premi Sant Jordi, concedit per la Diputació de Barcelona, per l’escultura Catedral.
Premi d’Escultura Julio González de l’Associació d’Artistes Actuals i la Cambra Barcelonesa d’Art Actual per l’escultura Tekel.
Guanya el concurs convocat pel Foment de les Arts Decoratives per la realització de les plaques que es concediran en els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme.

1959
L’11 de març neix, a Barcelona, la seva filla Judit.
El 5 d’abril mor, a Barcelona, la seva mare.
Fa, en col•laboració amb el ceramista Antoni Cumella, el relleu Les Taules de la Llei per a la façana de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.
Guanya el concurs per realitzar les escultures de la façana del santuari de la Virgen del Camino de Lleó. Des de l’agost d’aquest any i fins la inauguració del santuari, viu entre Madrid, Lleó i Barcelona.

1960
L’escultura abstracta Evocació marinera és col•locada al passeig que actualment duu el nom de Joan de Borbó, al barri de la Barceloneta de Barcelona.
L’escultura Santuari presideix l’escenificació de La pell de brau, de Salvador Espriu, representada a la Cúpula del Coliseum, seu de l’efímer Museu d’Art Contemporani creat per Alexandre Cirici Pellicer.
Crea, amb Joan Josep Tharrats, Joan Hernández-Pijuan, Joan Claret, Rafael Santos Torroella i Joan Vilacasas, el grup 0 Figura, que realitzarà innovadores exposicions a la Sala Gaspar de Barcelona.

Sponsored by:

General Óptica